Порятунок банків обійдеться німецькому бюджету у додаткові 120 мільярдів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порятунок банків обійдеться німецькому бюджету у додаткові 120 мільярдів

Казна та Політика
389
Ідея створення "поганих банків", покликаних поглинути проблематичні активи неблагополучних фінансових інститутів, зажадає від держави додаткових коштів на суму до 120 мільярдів євро.
Плани уряду ФРН зі створення так званих "поганих банків" (Bad Banks), призначених для викупу збиткових активів у потерпілих від кризи банківських структур, зажадають набагато більших витрат, ніж передбачалося.
За інформацією журналу Spiegel, замість 80 мільярдів євро, передбачених на пряму фінансову допомогу банкам у рамках державного Фонду зі стабілізації фінансової системи Німеччини (Soffin), німецькому уряду знадобиться сума вдвічі більша. Експерти міністерства фінансів навіть ведуть мову про 200 мільярдів, повідомляє видання. Це означає, що необхідно буде розширити і без того значний бюджет фонду Soffin, загальний обсяг якого рівний 480 мільярдам євро.
Тим часом федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель негативно відгукнулася про ідею створення "поганих банків". "Не можна звалювати вагу на платників податків, у той час як банки, позбувшись від вантажу збиткових активів, знову почнуть отримувати прибуток", - заявила голова німецького уряду в Берліні 31 січня. На думку Меркель, необхідно шукати інші заходи щодо підтримки банківських домів, що похитнулися.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас