Тимошенко розповіла, що газ "РосУкрЕнерго" вже розмитнюється на користь "Нафтогазу" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко розповіла, що газ "РосУкрЕнерго" вже розмитнюється на користь "Нафтогазу"

Енергетика
880
На сьогоднішній день на митниці проходить розмитнення газу, що належав раніше "РосУкрЕнерго", на користь НАК "Нафтогаз України", заявила прем'єр-міністр України
Крім того, прем'єр сказала, що розрахунки за цей газ із "Газпромом" у розмірі 1,7 млрд. дол. уже проведені коштами, отриманими від "Газпрому" за транзит газу через територію України.
"Ми за цей газ заплатили за рахунок транзиту. У нас є гроші, які "Газпром" платить за транзит, а ми цими грішми розрахувалися за цей газ", - уточнила вона.
23 січня тодішній голова Державної митної служби України Валерій Хорошковський заявив, що митниця не може розмитнити 11 млрд. кубометрів газу, які зберігаються в українських ПСХ, оскільки, згідно з документами, власником цього газу є "РосУкрЕнерго".
У свою чергу прем'єр-міністр Юлія Тимошенко наполягала, що Державна митна служба повинна здійснити митне оформлення 11 млрд. кубометрів газу, який НАК "Нафтогаз" придбав у ВАТ "Газпром" і який уже перебуває в українських газових сховищах.
Згідно з підписаним 19 січня газовим контрактом з Росією, Україна за спеціальною ціною 153,9 долара за тисячу кубометрів повинна була викупити 11 млрд. куб. м газу, який зберігається в українських газових сховищах, але не належить державі.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас