На території родовища "Бібіейбат" в Азербайджані, де буде музей нафти, ліквідовано 365 свердловин — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На території родовища "Бібіейбат" в Азербайджані, де буде музей нафти, ліквідовано 365 свердловин

Енергетика
278
В Азербайджані з метою створення на території родовища "Бібіейбат" музею нафти на його території було ліквідовано 365 свердловин, передає "Тренд" з посиланням на голову нафтогазовидобувного управління "Бібіейбатнафта" (НГВУ) компанії SOCAR (Держнафтокомпанія Азербайджану) Фархада Аскерова.
Також тривають роботи в рамках плану комплексних заходів щодо поліпшення екологічного стану родовища "Бібіейбат" на 2006-2010 рр. В 2008 р. були здійснені заходи, які дозволили запобігти виливанню пластових вод, що виділяються у процесі експлуатації свердловин, було рекультивовано близько 174 га площі, на яких було посаджено близько 35 тис. дерев, сказав Ф.Аскеров.
Музей буде розташовуватися в Сабаїльському районі Баку на очищеній від нафти та рекультивованій площі на 45 га. Проект передбачає будівництво відкритої і закритої зон музейного комплексу. У відкритій зоні будуть розташовані виставкові галереї, кінозал, дитячий музей і інтернет-клуб, декілька кафе, сувенірні магазини, зали засідань, науково-дослідний центр, бібліотека, централізований архів SOCAR, гостьовий будинок. До закритої зони належить будівля музею, у відкритій же зоні заплановане будівництво комплексу парків та автомобільної стоянки.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас