Тимошенко: "Артек" передано в управління Кабміну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко: "Артек" передано в управління Кабміну

Казна та Політика
431
Кабінет міністрів передав зі сфери керування Державного управління справами в сферу керування уряду міжнародний дитячий центр "Артек".
Про це заявила на брифінгу прем'єр-міністр Юлія Тимошенко, передає кореспондент РБК-Україна.
"Я розумію, що через усю цю бурхливу діяльність, яку веде Секретаріат президента, бракує часу опікуватися "Артеком". І тому опікуватися "Артеком" з теперішнього часу буде уряд", - сказала прем'єр-міністр.
Кабмін виділив 35 млн грн із резервного фонду уряду для фінансування невідкладних видатків "Артека". Уряд надав табору спеціальний статус казенного підприємства. Табір звільняється від сплати ПДВ і податку на прибуток. Крім того, вирішено не стягувати транспортний збір із транспортних засобів, які будуть займатися перевезенням дітей у табір. Згідно з рішенням Кабміну, починаючи з поточного року, 100% путівок будуть викуповуватися за державний рахунок. Також ухвалено рішення про списання всіх боргів "Артека" перед державними підприємствами.
Керівник Державного управління справами Ігор Тарасюк, коментуючи рішення уряду, відзначив, що питання зміни підпорядкування "Артека" потребує додаткового вивчення, оскільки центр перебуває під егідою ЮНЕСКО.
Нагадаємо, 28 січня ц.р. Президент Віктор Ющенко звернувся до Ю.Тимошенко із проханням вжити дієвих заходів з нормалізації роботи "Артека".
У цей час міжнародний дитячий центр перебуває у важкому фінансовому становищі – не вистачає коштів на проведення ремонту території, виплату всіх боргів і заробітної плати працівникам.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас