Держказначейство: Бюджет-2009 в січні виконаний на 101% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Держказначейство: Бюджет-2009 в січні виконаний на 101%

Казна та Політика
1073
Державний бюджет в січні виконаний на 101% від плану, що в грошовому еквіваленті складає 12,2 млрд грн бюджетних надходжень.
Про це на брифінгу в Кабміні заявила голова Держказначейства Тетяна Слюз, передає кореспондент РБК-Україна.
Надходження до загального фонду місцевих бюджетів в січні поточного року перевищили аналогічні надходження січня 2008 р. на 330 млн грн і склали 3,9 млрд грн, додала вона.
Слюз відзначила, що, згідно з прогнозними показниками, доходна частина бюджету в лютому 2009 р. буде виконана.
Кажучи про заборгованість по зарплаті в бюджетній сфері Слюз повідомила, що станом на 1 січня 2009 р. прострочена заборгованість по зарплаті місцевих бюджетів склала 1,021 млн грн, заборгованість по зарплаті - 15 тис. грн.
Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко заявила сьогодні, що уряд не планує переглядати державний бюджет на 2009 р. протягом півроку. "Я хочу сказати, що бюджет повноцінний, сьогодні він виконується, і якщо через перших півроку ми побачимо якісь ризики, то тоді ми думатимемо, чи потрібно переглядати бюджет. Але поки що бюджет діє надійно, і ми його абсолютно не збираємося переглядати", - відзначила вона.
Нагадаємо, вчора Тимошенко заявила, що держбюджет за січень 2009 р. перевиконаний. За її словами, зарплати бюджетним працівникам і пенсії виплачені, і надалі виплачуватимуться вчасно і в повному об'ємі.
Раніше вчора в своєму зверненні до народу Президент Віктор Ющенко звинуватив Тимошенко в погіршенні економічного стану в країні і заявив, що уряд не зміг зібрати і половини податків і зборів, запланованих на січень. Він також звинуватив прем'єр-міністра в підписанні невигідних для України контрактів на постачання і транзит газу.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас