Чубайс: Росія повинна виходити з найгіршого економічного сценарію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чубайс: Росія повинна виходити з найгіршого економічного сценарію

Казна та Політика
498
Головний російський реформатор Анатолій Чубайс вважає, що Росія повинна виходити з найгіршого сценарію у своїх економічних прогнозах.
Анатолій Чубайс, головний архітектор російської приватизації в 1990-і роки, заявив, що уряд повинен засновувати свою податкову політику на найбільш негативному сценарії, щоб послати бізнесу чіткі сигнали і допомогти врятувати країну з економічної кризи, що поглиблюється.
Бізнес не повірить "м'яким числам", сказав Чубайс журналістам у п'ятницю під час Світового економічного форуму в Давосі, передає Bloomberg. Уряду слід виходити "із найболючіших і найрізкіших" оцінок цін на енергоресурси, інфляцію і курс рубля.
"Візьміть ціну на нафту, скажімо, від $25 до $50 за барель, - сказав він. - Потім розраховуйте на $25. І ні долара більше. І розрахуйте бюджет на основі цього найбільш негативного сценарію. Не $41, а $25".
Поточний бюджет Росії на 2009 рік стане дефіцитним, якщо ціна на нафту в середньому по році впаде нижче $70 і розрахований виходячи із ціни $95. Нафта Urals, головний експортний сорт, з липні подешевшав на 69% до $43,72.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас