ОПЕК може знову знизити видобуток у березні і допоможе в цьому Росії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ОПЕК може знову знизити видобуток у березні і допоможе в цьому Росії

Енергетика
344
Організація країн-експортерів нафти на саміті в березні може ще знизити видобуток, якщо визнає це необхідним для того, щоб збалансувати ринок, заявив в інтерв'ю Reuters на Світовому економічному форумі в Давосі генеральний секретар нафтового картелю.
Його висловлювання сигналізують про готовність ОПЕК, що добуває третину нафти у світі, іти далі, щоб зупинити падіння нафтових цін.
"Якщо ринок не збалансований, так, ми вживемо заходів, щоб збалансувати його, - заявив генеральний секретар Організації Абдулла аль Бадрі (Abdullah al-badri). - Ми зробимо все, що в наших силах, щоб збалансувати ринок".
Саміт ОПЕК, на якому буде визначена політика в сфері видобутку, пройде 15 березня у Відні. З вересня картель, що прагне підтримати високі ціни, знизив видобуток на 4,2 млн. барелів на день, що становить приблизно 5% денного глобального попиту.
Бадрі сказав, що не може "назвати цифри" подальшого зниження видобутку. Вони будуть визначені після ухвалення рішення про зниження.
"Після 15-16 лютого, коли ми одержимо всю необхідну інформацію, ми будемо вирішувати", - заявив він.
Генеральний секретар ОПЕК сказав, що розумно очікувати, що країни ОПЕК, які повинні витрачати гроші на житлове будівництво, охорону здоров'я та інфраструктуру, а також інвестувати у видобуток нафти та газу, скоротять постачання нафти на ринок, тому що їхній добробут залежить від нафтового прибутку.
"Це реалістично, оскільки ми не можемо продавати нафту за такими цінами, - заявив він. - Дуже важливо, щоб країни одержували достатній дохід".
Він додав, що картель постарається допомогти виробникам нафти, що не входять в ОПЕК, таким як Росія, скоротити поставки, якщо ОПЕК вирішить, що початі зниження виявилися неефективними.
"Якщо з'ясується, що 4,2 млн. барелів на день не збалансували ринок, я запропоную їм приєднатися до нас", - сказав він, маючи на увазі Росію, Норвегію і Мексику.
Відповідаючи на запитання, чи зроблять екологічні ініціативи президента США Барака Обами негативний вплив на нафтовий попит, Бадрі заявив: "Ми заохочуємо розвиток альтернативних джерел енергії, але не настільки, коли він приводить до підвищення податків на нафту і витрати цих грошей на поновлювану енергію".
"Паливо-корисна копалина залишиться головним джерелом енергії в недалекому майбутньому", - додав він.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас