ЗМІ: У Києві масово закриваються бутики — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЗМІ: У Києві масово закриваються бутики

12220
У великих торгових центрах столиці масово закриваються бутики модного одягу. На багатьох вітринах висять оголошення про повний розпродаж товару у зв'язку з ліквідацією магазину. Знижки дають максимальні - до 70%.
Про це пише газета "Сьогодні".
За словами працівників одного з бутиків, розташованого в столичному ТЦ "Караван", число клієнтів сильно зменшилося через кризу, і адміністрація просто не в змозі оплачувати високу оренду, яку недавно збільшили і прив'язали до євро, тому вони просто закриваються. Така ж доля спіткала магазин, що торгує дорогими італійськими джинсами. Закриття бутика пояснюють тим, що віддати за джинси 1500 гривень зараз готові одиниці.
У той же час, деякі магазини не закриваються, а переїжджають із центру на околиці. Приміром, один з відомих магазинів взуття через високу орендну плату залишає універмаг "Україна" і переїжджає на Святошин. Однак на околиці справи йдуть не особливо жваво, там бутики теж закриваються, повідомляє "Сьогодні".
А от найбільш фешенебельні магазини, у яких одягаються політики і "зірки", труднощів не зазнають. "Проблем з покупцями нема, знижувати ціни, крім сезонних розпродажів, ніхто не буде", - повідомив виданню продавець елітного магазину.
Зараз у бутиках, які удар кризи поки тримають, ідуть масові сезонні розпродажі. Експерти говорять, що до кінця лютого те, що не продадуть, будуть реалізовувати ще дешевше - практично за собівартістю, щоб просто повернути вкладені гроші. "На новий же товар бутики знизити ціни не зможуть, він жорстко прив'язаний до курсу", - попереджає керівник аналітичного відділу агентства "ААА" Марія Колесник. За її словами, більшість магазинів спробують просто пересидіти кризу, скорочуючи персонал і переїжджаючи в більш дешеві торгові центри.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас