100 компаній, котрі вас переживуть — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

100 компаній, котрі вас переживуть

4048
Стабільність - це слово, яке останнім часом в усіх на слуху. Недавнє дослідження Pr-Агентства Weber Shandwick показало, що антикризові менеджери зараз більше затребувані, ніж топ-менеджери. Справа в тому, що в умовах глобальної рецесії компанії хапаються за будь-яку можливість, щоб залишитися на плаву, повідомляє Forbes.
Компанія Innovest Strategic Value Advisors склала список з 100 найбільш “непотопляємих” компаній, які успішно виживають от уже протягом досить тривалого часу. Ці компанії мають усі шанси “дожити” і до 2109 року. Будемо сподіватися, що рецесія 2008 року не зробить їх банкрутами.
Тобі Хіпс, голова аналітичної компанії Corporate Knights, щороку оголошує список 100 Найнадійніших Компаній. Результати багаторічних досліджень підсумовуються і на їхній підставі робляться висновки про найнадійніші сфери бізнесу взагалі.
Компанії в списку не ранжуються, але кожній фірмі приписуються бали “надійності” у кожній із чотирьох категорій (стратегічне керівництво, кадрові ресурси, робочий клімат, капітал учасників).
Необхідно відзначити, що при оцінюванні не враховується ринкова капіталізація і деякі інші фактори. Крім того, Хіпс попереджає, що деякі з багатообіцяючих компаній є такими поки що в перспективі.
Цікаво те, що майже половина компаній зі списку існують уже протягом 100 років і навіть більше. Деякі з них просто змінили обличчя через численні злиття, покупки тощо. Приміром, фінська пакувальна фірма Stora Enso, згідно з документацією, була утворена ще в 1288 році. Але свою нинішню назву компанія одержала після злиття з іншою організацією в 1998 році.
Інтернет-Гігант Google не потрапив у список через високий соціальний ризик у компанії. Юридичні проблеми, пов'язані із задоволенням запитів споживачів постійно переслідують дітище Сергія Бріна і Ларрі Пейджа, відзначає Forbes.
“Слабким місцем” компанії Apple є проблеми з керівництвом, враховуючи стан здоров'я Стіва Джобса і відсутність чіткого плану наступності керівних посад.
“Ахіллесова п'ята” всесвітньо відомої компанії Microsoft – це складності у відносинах з Євросоюзом, пов'язані з прогнозованою роботою над нейрокомп’ютерним інтерфейсом*. Даний факт автоматично підвищує ризик компанії в соціальній і нормативній сферах.
Уперше ТОП-100 список Найнадійніших Компаній вийшов в 2005 році.
“Я просто хотів, щоб люди довідалися більше про найбільш перспективні і багатообіцяючі компанії”, - пояснив Хіпс. Він сподівається, що цей список допоможе інвесторам і компаніям знаходити один одного і вести плідне співробітництво.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас