Новий стадіон Донецька обладнають системою "розумний будинок" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Новий стадіон Донецька обладнають системою "розумний будинок"

689
Новий стадіон Донецька "Донбас Арена" буде контролюватися системою автоматизованого керування будинком (BMS), яка в побуті більш відома під назвою "розумний будинок".
Як повідомили УНІАН у прес-службі стадіону, ця технологія повністю відповідає стандартам, висунутим УЄФА до споруджень категорії "Еліт", до яких буде належати стадіон.
Насамперед, система BMS дозволить забезпечити максимальну безпеку глядачів і повний моніторинг усіх інженерних систем, що знаходяться на "Донбас Арені". А виходить, дасть можливість повністю контролювати системи життєзабезпечення споруди.
Зокрема, "розумний будинок" містить у собі моніторинг і керування ліфтами, системами вентиляції, електропостачання стадіону від міських підстанцій і внутрішніх дизельних генераторів, кондиціювання та опалення. За допомогою цієї технології можна щохвилини стежити за станом високовольтного обладнання, внутрішнього і зовнішнього освітлення, систем холодного та гарячого водопостачання і каналізації.
Крім того, BMS дозволяє контролювати системи безпеки і контролю доступу, охоронну сигналізацію і відеоспостереження, інженерні системи та устаткування з догляду за футбольним полем, а також системи протипожежної безпеки і багато чого іншого.
Отримані за допомогою цієї технології дані будуть оброблятися за допомогою декількох сотень спеціальних промислових контролерів (programmable logic controller) - комп'ютерів в особливому промисловому виконанні. "Серцем" усієї системи стане приміщення диспетчерської, куди буде стікатися інформація у вигляді так званих мнемосхем на екранах великоформатних моніторів.
Управляти всією цією технікою та обробляти отримані дані буде спеціальна диспетчерська служба, яку найближчим часом створять на "Донбас Арені". Як запевнили в прес-службі, складатися вона буде винятково з висококваліфікованих інженерів.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас