Економічний спад - не перешкода для комерційних польотів у космос — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Економічний спад - не перешкода для комерційних польотів у космос

319
Економічний спад не позначився на бажанні багатих ентузіастів відчути принадності космічного туризму, повідомляє Reuters.
Так вважає керівник першої у світі комерційної компанії космічних польотів. "Бізнес іде добре", - заявив президент Space Adventures Ерік Андерсон, який приїхав у Давос на Світовий економічний форум.
Ця американська компанія продала на $175 млн. місць на російських ракетах, що відправляються на орбіту. Покупці мріють долетіти на них до Міжнародної космічної станції. Є й охочі потрапити на орбіту другий раз, до них, зокрема, належить президент угорської компанії програмного забезпечення Чарльз Сімоні. Він повинен відправиться в космос другий раз у березні цього року.
Політ Сімоні, за який він заплатив $35 млн., стане сьомим по порядку після епопеї з першим космічним туристом - американським мільярдером Деннісом Тіто, який побував на орбіті в 2001 році.
Правда, чергова космічна подорож угорця може виявитися під сумнівом - російська сторона планує подвоїти екіпаж МКС і місця там для туристів просто не знайдеться, хоча Space Adventures торік і дійшла згоди з Роскосмосом про початок своїх власних подорожей на станцію в 2011 році.
"Доступ на російські космічні кораблі стає усе складнішим, тому ми придбали наші власні човники", - говорить Андерсон.
Деякі клієнти вже відкрили депозити для майбутніх космічних польотів, у їхнє число входить і співзасновник компанії Google Сергій Брін.
Андерсон сподівається роздобути нових туристів серед бізнес-еліти, що прибула в Давос. При цьому він попереджає потенційних клієнтів, що ніяких знижок при угоді не буде, незважаючи на світову фінансову кризу.
Стандартна подорож на орбітальну космічну станцію коштує від $35 млн. до $45 млн., але якщо майбутній клієнт готовий розщедритися ще на $10 млн., то йому нададуть можливість стати першою приватною особою, яка вийде у відкритий космос.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас