Єврокомісія почала антимонопольне розслідування відносно Standard & Poor's — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єврокомісія почала антимонопольне розслідування відносно Standard & Poor's

1117
Wall Street Journal пише про початок антимонопольного розслідування, яке почала Європейська комісія відносно міжнародного рейтингового агентства Standard & Poor's. Розслідування було почато після скарги на власника Standard & Poor's - компанію McGraw-Hill Cos. - декількох фінансових асоціацій.
Суть претензій полягає в тому, що S&P має монопольне право присвоєння в США міжнародного коду ISIN (International Securities Identification Numbers) випускам акцій та облігацій. Метою розслідування є з'ясування того, чи зловживало міжнародне рейтингове агентство своїм домінуючим становищем на ринку.
S&P "може зловживати монополістичним становищем у якості американського національного агентства з нумерації, змушуючи банки та інвестиційні фонди вносити ліцензійний збір за використання міжнародного коду в їхніх власних базах даних" - цитує Фінмаркет повідомлення Єврокомісії.
Коди ISIN, які використовуються для ідентифікації облігацій та акцій, пов'язані з описовою базою даних з інформацією про активи, що звичайно продається постачальникам фінансових новин. Проте, фінансові інститути, такі як керуючі компанії, часто зобов'язані оплачувати окрему комісію (понад вартість підписки на фінансові дані) за описову базу даних S&P.
За матеріалами:
Фінмаркет
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас