Тимчасовий адміністратор ПІБу погодив із НБУ розроблений російським "Внешэкономбанком" і Slav AG план фінансового оздоровлення ПІБу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимчасовий адміністратор ПІБу погодив із НБУ розроблений російським "Внешэкономбанком" і Slav AG план фінансового оздоровлення ПІБу

Фондовий ринок
1758
Тимчасовий адміністратор Промінвестбанку Володимир Кротюк погодив з Національним банком розроблений російським "Внешэкономбанком" і австрійською компанією Slav AG план фінансового оздоровлення ПІБу.
Про це сказано в повідомленні Промінвестбанку.
"Тимчасовим адміністратором Промінвестбанку 25 грудня 2008 року затверджений і погоджений з Національним банком України план фінансового оздоровлення банку, представлений акціонерами ПІБу - Державною корпорацією "Банк розвитку й зовнішньоекономічної діяльності" ("Внешэкономбанк", Російська Федерація) і ТОВ "Сигнус", дочірньою компанією Slav AG (Австрія). Цей план спрямований на якнайшвидше поновлення повноцінної й ефективної роботи Промінвестбанку", - сказано в повідомленні.
Серед основних заходів плану - збільшення статутного фонду ПІБу на 1,1 млрд. гривень до 1,3 млрд. гривень за рахунок додаткових внесків акціонерів.
Тимчасовий адміністратор ПІБу підтверджує, що кошти за акції цієї додаткової емісії були перераховані акціонерами 30 грудня 2008 року в повному обсязі.
Інвестори ПІБу також планують надати банку понад 7 млрд. гривень як додаткове фінансування.
Крім того, досягнуто домовленостей про залучення в Промінвестбанк низки великих клієнтів, що поліпшить його загальний фінансовий стан.
"Тимчасовий адміністратор і акціонери впевнені, що їхні зусилля не тільки відродять могутність Промінвестбанку, але й позитивно вплинуть на стабільність всієї банківської системи України. Відновлення повноцінної роботи ПІБу позитивно позначиться на інтенсифікації україно-російських економічних зв'язків, що особливо важливо сьогодні для економік двох країн", - сказано в повідомленні.
"Внешэкономбанк" буде мажоритарним акціонером ПІБу, а Slav AG володітиме більше дрібним пакетом.
Як повідомляло агентство, 30 грудня "Внешэкономбанк" і Slav AG перерахували 1,1 млрд. гривень для збільшення СФ Промінвестбанку.
26 грудня Антимонопольний комітет дозволив "Внешэкономбанку" купити понад 50% акцій ПІБу.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас