"Нафтогаз" підтверджує припинення "Газпром" постачання імпортного газу на територію України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Нафтогаз" підтверджує припинення "Газпром" постачання імпортного газу на територію України

Енергетика
3929
НАК "Нафтогаз України" підтверджує припинення ВАТ "Газпром" постачання імпортного газу на територію України. Для забезпечення внутрішніх потреб зараз проводиться підйом газу з підземних газосховищ в обсязі 200 млн куб. метрів на добу та використовується газ власного видобутку в обсязі 58 млн куб. метрів на добу. Всі споживачі України повністю забезпечені, повідомляє прес-служба компанії.
"Нафтогаз України" також наголошує на виконанні всіх фінансових зобов'язань перед ВАТ "Газпром". НАК також гарантує безперебійний та безаварійний транзит російського газу європейським споживачам виключно в обсягах існуючих домовленостей, що виходять з передконтрактного переговорного процесу. "Нафтогаз України" вважає, що виходячи з домовленостей президентів України та Росії та меморандуму між урядом Російської Федерації і Кабінетом міністрів України про співпрацю в газовій сфері від 2 жовтня 2008 р. на початок 2009 р:
- ставка транзиту по території України має носити обґрунтований економічний характер та мати кореляцію з загальноєвропейським рівнем;
- ціна на російський природний газ для України має формуватися виходячи з міждержавних домовленостей та світової кон'юнктури цін на енергоносії.
НАК "Нафтогаз України" налаштований на продовження переговорів з ВАТ "Газпром" у конструктивному руслі для вирішення зазначених питань.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас