РФ скоротила постачання газу для України на 110 млн куб. м — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

РФ скоротила постачання газу для України на 110 млн куб. м

Енергетика
1563
Постачання для споживачів України скорочені на 110 млн куб. м газу, постачання на експорт збільшені до 326 млн куб. м, повідомив офіційний представник ВАТ "Газпром" Сергій Купріянов. Він також відзначив, що у "Газпрому" і "Нафтогаза України" як і раніше немає контракту на постачання газу, і "підстав для здійснення постачань теж немає".
У зв'язку з цим диспетчерські служби "Газпрому" повністю скоротили передачу газу українським споживачам. С.Купріянов також відзначив, що скорочений відбір газу з підземних сховищ. "На рівні здобичі газу нашими звичайними підрозділами це скорочення не відбилося", - сказав він.
Напередодні глава "Газпрому" Олексій Міллер заявив, що постачання на Україну з урахуванням відсутності контракту на 2009 р. здійснюватися не будуть, оскільки у "Газпрому" немає на це юридичних підстав. "З 10 ранку 1 січня 2009 м. "Газпром" в повному об'ємі, на 100% припиняє постачання газу для споживачів України. Вся відповідальність за непостачання газу лежить на українській стороні", - сказав А.Міллер. Він завірив, що газовий холдинг забезпечить постачання в повному об'ємі європейським споживачам, оскільки компанія має в своєму розпорядженні контракт на транзит газу через територію України.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас