Названо найдорожче шампанське для зустрічі Нового року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Названо найдорожче шампанське для зустрічі Нового року

3633
У сезон 2008/2009 найдорожчими ігристими винами стали:
Шампанське "Ленобль Брют Інтенс". Виноград для нього збирають на схилах регіону Еперно. До складу "Брют Інтенс" входить виноград сортів шардоне, піно нуар і піно меньє. Напій класичного кольору має аромат з яскравими фруктовими нотами. Розливається в незвичайні пузаті грановані пляшки, які продаються в оригінальних дерев'яних ящичках.
В 2006 році компанія "Перно Рікар" представила найдорожче у світі шампанське. Два роки тому ціна пляшки "Перрьє Жуе Белль Епок" дійсно била всі рекорди.
"Кристал" - улюблене шампанське великосвітських реперів. Та й інші знаменитості, які не проти голосно заявити про свій статус, замовляють у ресторанах саме Crystal Louis Roederer. Над його створенням в 1876 році трудився син засновника дому Louis Roederer Луи Родерер II. Знамените шампанське призначалося для двору Його імператорської Величності Олександра II.
Однак найдорожче шампанське в цьому сезоні гордо носить прізвище Круг. Сімейний дім Krug виробляє дороге шампанське. Вина цієї марки люблять Жерар Депардьє і Мадонна.
В 1971 році сім'я придбала занедбаний виноградник Кло дю Меніль. У процесі його відновлення великі площі були засаджені сортом шардоне. Перший же врожай виявився настільки вдалим, що винороби вирішили не змішувати його із продукцією інших виноградників. Так з'явилося унікальне шампанське Krug Clos du Mesnil. Воно єдине під маркою Krug, що виробляється з ягід тільки одного винограднику. У смаку блідо-золотавого напою можна вловити аромат квітів апельсина, бісквіта, меду і мигдалю.
Наостанок розповімо про шампанське, у якому важливий не смак, а кіч. Шампанське із золотом потихеньку стає трендом. На ринку можна знайти вже дві марки, які пропонують насолодитися напоєм, гідним Мідаса. У пляшці Gold Cuvee плавають пластівці 22-каратного їстівного золота. Золотодобувна компанія Harmony Gold Mining Company разом із престижною німецькою виноробнею Cabriere Estate, що належить Людвігу Ахіму фон Арніму, теж створили шампанське, у якому плавають пластівці вагою 24 карата.
І все-таки золото в шампанському те саме що гарна упаковка. Ціна теж може бити всі рекорди, а може бути і досить скромною. Але ту магію, що з боєм годинника у новорічну ніч дарують чарівні бульбашки, грішми не виміряти...
За матеріалами:
Деньги.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас