Фонди нерухомості США готуються до "гонки на виживання" у 2009 році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фонди нерухомості США готуються до "гонки на виживання" у 2009 році

1272
Важкий рік для фондів нерухомості США підійшов до завершення, однак наступний рік не принесе полегшення, а стане справжньою "гонкою на виживання", пише The Wall Street Journal.
"У живих" залишаться компанії з великими запасами ліквідності, низьким борговим тягарем і порівняно невеликими поточними проектами забудови, які зможуть скористатися загальною плутаниною в сфері нерухомості, щоб скупити активи менш щасливих конкурентів за викидною ціною.
"Сектор REIT чекає поділ на імущих і незаможних, - вважає аналітик галузі Майк Кірбі з дослідницької фірми Green Street Advisors Inc. - В "багатіїв" будуть прекрасні можливості для зростання, а "біднякам" доведеться в буквальному значенні боротися з вирішенням проблем бухгалтерського балансу".
Інвестори обходили REIT стороною протягом усього 2008 року: з 114 акцій таких компаній, що враховуються у рамках індексу Dow Jones Equity All REIT піднялися котирування лише чотирьох. Лідером зростання стала малюсінька компанія Pittsburgh & West Virginia Railroad, якій належить земельна ділянка під залізницею в Аппалачах - її папери подорожчали на 50% при загальному обвалі зведеного фондового індексу REIT на 40%.
Рецесія вже підірвала попит на нерухомість, і ситуація лише погіршиться в 2009 році, прогнозують аналітики. Чим більше часу піде на відновлення нормального функціонування кредитно-грошових ринків, тим складніше буде REIT залучити нових клієнтів: цілком можливо, що навіть порівняно "здорові" компанії постраждають від нестачі позикових коштів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас