Російський уряд зарезервував 326,3 млрд рублів на підтримку реального сектора економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Російський уряд зарезервував 326,3 млрд рублів на підтримку реального сектора економіки

Казна та Політика
427
Уряд Російської Федерації зарезервував 326,3 млрд. рублів на надання підтримки реальному сектору економіки. Ще на 300 млрд. рублів будуть надані державні гарантії. Така інформація міститься на інтернет-порталі уряду РФ.
Виступаючи на нараді з членами Урядової комісії з підвищення стабільності розвитку російської економіки, прем'єр-міністр РФ Володимир Путін повідомив, що “у цілому на майбутній рік ми зарезервували 326,3 млрд. рублів на надання підтримки реальному сектору економіки і проведення активної політики на ринку праці".
70 млрд. рублів, за словами В.Путіна, виділяється на поповнення статутних капіталів "Россільгоспбанку" і "Росагролізингу". На субсидування процентних ставок для підприємств агропромислового комплексу піде 18,1 млрд. рублів. На підтримку авіакомпаній - ще 32 млрд. рублів. Для сприяння автомобільній галузі, включаючи закупівлю автотехніки для державних потреб, направляється 39 млрд. Для підтримки експорту промислової продукції - 6 млрд. рублів. На розвиток малого і середнього бізнесу - 6,2 млрд. рублів до тих, які вже виділені, - а раніше було виділено 10,5 млрд. та 30 млрд. через "Внешэкономбанк".
43,7 млрд. рублів піде на проведення активної політики на ринку праці та сприяння зайнятості. 35 млрд. зарезервовано для виконання зобов'язань щодо збільшення допомоги з безробіття до 4 тис. 900 рублів. 50 млрд. рублів передбачено на підтримку підприємств оборонно-промислового комплексу, з них 15 - на субсидування процентних ставок по кредитах, 35 - на інвестиції в статутні капітали стратегічних підприємств ОПК.
Крім того, як заявив глава уряду Росії, передбачене надання держгарантій у сумі до 300 млрд. рублів, 100 з них будуть надані підприємствам оборонно-промислового комплексу, 200 - підприємствам, що ввійшли в список системоформуючих.
Як повідомлялося, у жовтні прем'єр-міністр Російської Федерації Володимир Путін доручив Міністерству економічного розвитку і Мінфіну разом з Держдумою внести поправки в бюджет 2008 р., що передбачають виділення держкорпорації "Агентство зі страхування вкладів" (АСВ) 200 млрд. руб. для додаткової капіталізації банків.
Крім того, В.Путін повідомив, що кошти в розмірі 175 млрд. руб., які були заплановані на підтримку фінансової системи в бюджеті 2009-2011р., почнуть використовуватися вже цього року і будуть направлені на підтримку підприємств реального сектора економіки.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас