Не думай про секунди звисока... — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Не думай про секунди звисока...

2905
Система онлайнової торгівлі золотом у найбільшому за обсягом ринкової капіталізації банку світу, Індустріальному і комерційному банку Китаю (ICBC), дала 23-хвилинний збій, що привело до шестиразового збільшення ціни, пропонованої покупцями за один грам дорогоцінного металу.
Вартість грама злетіла до 848 юанів ($123), завдяки чому одна жінка в місті Сиань зуміла заробити 126540 юанів ($18,4 тис.) усього за одну хвилину торгів, повідомляє агентство Рейтер. Загальні збитки банку склали 10 млн юанів ($1,4 млн).
Банк поширив заяву, у якій говориться, що всі угоди, зроблені протягом даного 23-хвилинного відрізка часу, будуть вважатися недійсними відповідно до угоди, що підписують всі учасники онлайн-торгів. Після цього представники банку почали проводити обдзвон клієнтів і вимагати повернення грошей.
Однак у понеділок юрист компанії Lanpeng Law Firm Чжань Чжифень заявив, що банк не має достатніх юридичних підстав для подібних дій, оскільки клієнти продавали золото за цінами, які вказував банк, а не збільшили їх у шість разів спеціально.
За матеріалами:
Prian.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас