Гривня може втратити ще 24% своєї вартості — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гривня може втратити ще 24% своєї вартості

Валюта
27257
Національна валюта України, що із червня знецінилася на 50% відносно долара, може втратити ще 24% своєї вартості, оскільки Міжнародний валютний фонд застерігає ЦБ країни від втручання в ситуацію і не радить підтримувати гривню, повідомляє Bloomberg з посиланням на доповідь німецького банку Commerzbank AG.
"Це скидається на вільне падіння... Центральний банк обмежив свої інструменти, а також здатність і готовність підтримувати національну валюту", - говорить голова департаменту ринків, що виникають, в Commerzbank Міхаель Ганске.
Минулого місяця МВФ надав Україні кредит у розмірі $16,4 млрд. і, за умовами цієї позики, країна повинна дотримуватися гнучкого обмінного курсу, а також зберігати свій золотовалютний запас, не даючи йому скоротиться більш ніж на 4% до кінця року. У цей час резерви України оцінюються в $32,8 млрд.
Борги підприємств разом з державним боргом України, перевалили за $105 млрд. і країна посідає четверте місце у світі за ризиками невиплати кредитів. У зв'язку із цим вартість страхування держоблігацій підскочила цього року більш ніж в 13 разів до 31% від суми боргу.
Українські компанії повинні виплатити в цьому місяці близько $4,1 млрд., а кредитори, з огляду на сформовану ситуацію, відмовляються рефінансувати борги.
Промислове виробництво в країні минулого місяця впало на рекордні 28,6%, в основному через різке зниження виробництва сталі, слабке машинобудування і низьке завантаження нафтопереробних заводів. У жовтні ця цифра склала 19,8%, за даними статистичного управління України.
Центральний банк України підняв свою ставку рефінансування на 1% до 18%, щоб пригальмувати падіння курсу гривні після того, як національна валюта протягом двох днів втратила 18% своєї вартості відносно долара. Сьогодні ЦБ продає американську валюту за курсом 8,7 гривні за долар, що на 4,5% нижче від ринкового обмінного курсу.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас