Губернатор Нью-Йорка хоче ввести 88 нових податків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Губернатор Нью-Йорка хоче ввести 88 нових податків

Казна та Політика
658
У штаті Нью-Йорк планують ввести "податок на iPod". Усього в 2009 році губернатор штату Девід Петерсон пропонує ввести 88 нових податків.
Якщо бюджет буде прийнятий, жителям штату Нью-Йорк доведеться платити податки на оренду лімузинів і таксі, покупку квитків на спортивні та розважальні заходи, підключення до кабельного телебачення та супутникового радіо, на споживання пива, вина, содової, сеанси масажу. З кожної проданої на території штату сигари в бюджет Нью-Йорка буде відраховуватися по 50 центів.
Також передбачається, що жителів штату зобов'яжуть платити податок на "інформацію розважального характеру, що поставляється в цифровому вигляді", під дію якого попадають власники плеєра iPod.
Крім того, губернатор штату запропонував скасувати податкову пільгу на одяг і взуття, що коштує менше $110, ввести додатковий 5%-вий податок на автомобілі дорожчі $50 тис., хутра дорожчі $20 тис. та яхти, вартість яких перевищує $200 тис.. Крім того, влада штату планує значно збільшити збори, зокрема за одержання реєстраційного номера автомобіля та автостраховку.
Також планується скоротити фінансування шкіл на $700 млн, зменшити держпідтримку лікарням на $3,5 млрд. Тимчасово будуть звільнені 521 держслужбовець і закрито 7 державних відомств. Незважаючи на всі ці заходи, критики відзначають, що дохідна частина бюджету штату в 2009-2010 роках збільшиться в порівнянні з попереднім періодом усього на 1%. І дефіцит бюджету продовжить рости.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас