Криза різко збільшила приплив капіталу у США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Криза різко збільшила приплив капіталу у США

Валюта
2815
У жовтні 2008 року, тобто в той час, коли світова фінансова криза в багатьох країнах світу досягла свого піка, чистий приплив капіталу в економіку США склав більше 286 мільярдів доларів.
Про це говориться в офіційному прес-релізі Міністерства фінансів США. Для порівняння, у вересні приплив склав 142,6 мільярда доларів, у серпні - 17,1 мільярда доларів, а в липні був зафіксований відтік 25 мільярдів доларів.
Приватні інвестори за жовтень вклали в США 274,5 мільярда доларів, а державні - 11,9 мільярда доларів. При цьому, незважаючи на загальний приплив капіталу, вкладення іноземних інвесторів у довгострокові зобов'язання США скоротилися на 13,3 мільярди доларів. З іншого боку, значно збільшилася доларова заборгованість банків - на 207 мільярдів доларів.
Статистика Міністерства фінансів США показує, що в той час як фінансова криза поширилася на більшість розвинених і країн, що розвиваються, інвестори зволіли знову довірити свої вкладення американській економіці. Це відбулося навіть незважаючи на те, що криза почалася саме в США і саме США постраждали від неї чи не найсильніше від всіх інших країн світу.
Приплив коштів у Сполучені Штати відбувся на тлі відтоку з ринків, що розвиваються. Так, у жовтні 2008 року, за даними голови Центробанку Росії Сергія Ігнатьєва, з Росії вивели близько 50 мільярдів доларів.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас