ВР заборонила банкам змінювати умови договору банківського вкладу і кредитного договору в односторонньому порядку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ВР заборонила банкам змінювати умови договору банківського вкладу і кредитного договору в односторонньому порядку

Казна та Політика
6409
Верховна Рада прийняла в цілому внесений депутатом від НУ-НС Борисом Тарасюком проект закону №3343 "Про внесення змін у деякі законодавчі акти України (щодо заборони банкам змінювати умови договору банківського вкладу і кредитного договору в односторонньому порядку)".
За відповідне рішення проголосували 239 депутатів (ПР - 1, БЮТ - 152, НУ-НС - 40, КПУ - 27, Блок Литвина - 19) з 335 присутніх у залі.
Законом, шляхом внесення змін у Цивільний кодекс України і закон України "Про банки та банківську діяльність", уводиться заборона банкам в односторонньому порядку збільшувати встановлений договором розмір відсотків за кредитним договором.
"Банкам забороняється в односторонньому порядку змінювати умови укладених із клієнтами договорів, зокрема, збільшувати розмір процентної ставки по кредитних договорах або зменшувати її розмір по договорах банківського вкладу (крім вкладу на вимогу), за винятком випадків установлених законом", - говориться в тексті закону.
Із законопроекту була вилучена норма, якою вказувалося, що "до договорів банківського вкладу і кредитних договорів, які були укладені до вступу в силу даного закону, застосовуються правила даного закону щодо недійсності умов, які передбачають можливість зміни процентної ставки в односторонньому порядку".
Закон набуває чинності через 10 днів з дня його офіційного оприлюднення. Для офіційного оприлюднення закону він повинен бути підписаний Президентом.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас