Тигіпко: Для недопущення зростання ставок за кредитами достатньо підписати меморандум з банками — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тигіпко: Для недопущення зростання ставок за кредитами достатньо підписати меморандум з банками

Кредит&Депозит
893
Радник прем"єр-міністра України Сергій Тигіпко вважає, що для недопущення зростання ставок за кредитами не потрібно приймати відповідний закон.
Про це він заявив сьогодні журналістам, передає кореспондент РБК-Україна.
За його словами, достатньо підписати меморандум між урядом та комерційними банками. Механізми компенсації можливих збитків банків при відмові від збільшення відсоткової ставки за кредитами Тигіпко бачить в наданні додаткової застави позичальником, або у домовленості між банком та клієнтом про реструктуризацію боргу.
Говорячи про потреби в рефінансуванні комерційних банків, Тигіпко зазначив, що достатньою на сьогодні сумою буде 6 млрд дол., які можна взяти з кредиту МВФ.
Також Тигипко вважає за можливе залучити до робочої групи, яку створює уряд для врегулювання ситуації в банківській системі, фахівців з Секретаріату президента.
Зокрема, Тигипко повідомив, що через тиждень будуть напрацьовані пропозиції робочої групи з тих напрямків, про які сьогодні заявила прем"єр-міністр. Мета цих пропозицій, сказав він, знайти системний підхід до оздоровлення банків та захистити інтереси вкладників.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас