Жеваго видав кредит сам собі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Жеваго видав кредит сам собі

9463
Компанія Ferrexpo UK Limited протягом найближчих двох тижнів виділить близько 20 мільйонів доларів позики афілійованій структурі - Полтавському гірничо-збагачувальному комбінату. Це вже другий транш компанії по валютному кредиті на загальну суму 500 мільйонів доларів. Перший транш Полтавський ГЗК одержав ще наприкінці листопада. Він склав 4,5 мільйони доларів.
"Одержання цих коштів дозволить комбінату не знижувати темпи виробництва в 2008 році і виконати кілька соціальних програм, - пояснило джерело на Полтавському ГЗК. - В умовах кризи в металургійній галузі ці кошти просто необхідні, про модернізацію або будівництво нових потужностей мова не йде, кошти підуть на внутрішні витрати".
Раніше керівництво Полтавського ГЗК повідомляло, що у зв'язку з фінансово-економічною кризою переглядає виробничі показники підприємства на наступний рік. Так, обсяги виробництва залізорудних окатишів було вирішено скоротити на 8% - до 8 мільйонів тонн. "Навіть при скороченні виробництва на всі 50-60% підприємству необхідні кошти на покриття поточних витрат, у тому числі і заробітну плату співробітникам, закупівлю необхідної сировини", - говорить старший аналітик інвестиційної групи "Сократ" Дмитро Хорошун.
Аналітики вважають, що використання механізму надання позик для афілійованої компанії вигідно тим, що кредит материнська структура надає за невисокими процентними ставками - Libor+2,95%. Кошти на кредит для Полтавського ГЗК компанія, швидше за все, виділяє за рахунок своєї операційної діяльності. Можливо, кошти виділяються за рахунок прибутку, отриманого від виходу Ferrexpo на IPO у червні 2007 року, відзначають аналітики ринку.
Севгіль Мусаєва
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас