Лук'янов: питання відставки Стельмаха вже дозріло — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лук'янов: питання відставки Стельмаха вже дозріло

2642
Отже, варто зареєструвати відповідну постанову у ВР, на що у мене легка рука. Про це сказав народний депутат України від Партії регіонів Владислав Лук'янов.
Політик повідомив, що зареєстрував у ВР проект постанови про захист громадян України від спекулятивних операцій з курсом гривні.
"Ситуація на фінансовому ринку, ситуація з коливанням курсу валют - це злочинна халатність, у кращому разі, Національного банку, а в гіршому - злочинна діяльність, спрямована на підрив економічного добробуту громадян України. Цей проект постанови чітко ставить перед Національним банком три питання, які потрібно негайно вирішити", - відзначив політик.
Перше, що потрібно зробити НБУ, вважає він, це ліквідовувати чорний ринок і навести порядок на ринку продажу-купівлі наявної валюти, "заборонити божевільну комісію", яку беруть банки при продажі валюти громадянам України.
"Це знущання з людей, цю практику потрібно припинити, а винних притягти до відповідальності", - сказав політик.
В.Лук'янов нагадав, що за ситуації, коли у країні не вистачало ліквідності і потрібно було прискорювати обіг грошей, Нацбанк прийняв постанову, щоб загальмувати обіг грошей і "зробити ситуацію з нестачею обігових коштів як підприємств, так і громадян, якомога гіршою".
"НБУ заборонив складні проплати день у день, заморозив внески на депозитах для населення, попри те, що людям потрібні були гроші для особистих потреб - кому на лікування, кому на навчання тощо.Коли банки зібралися і почали разом з гарячими головами з МВС вирішувати питання про те, щоб без суду і слідства забирати у людей майно, то це було взагалі останньою краплею", - відзначив він.
В.Лук'янов вважає, що друге завдання НБУ - проіндексувати заморожені депозити, щоб ті банки, які заморожували внески громадян, тепер разом із Нацбанком вирішували питання компенсації втрат людей від їхніх дій.
"Третє питання - ситуація, що склалася на ринку кредитування, коли ще з весни ПР попереджала і Нацбанк, і Мінфін, що вони грають із вогнем. Ми викликали Стельмаха для звіту у ВР, я йому подарував дитячий калькулятор - якщо він не вміє на комп'ютері працювати зі своїми співробітниками, то нехай вчиться рахувати на звичайному калькуляторі або йде у відставку. Ми запропонували, щоб валютні кредити були переведені в гривню і щоб виплата відсотків також проводилася у гривні по відповідному курсу", - сказав політик.
Він також повідомив, що ПР ухвалила рішення створити слідчу комісію ВР "за фактом усіх цих зловживань".
"Керівництво Нацбанку - три людини знають, коли і як мінятиметься курс. Наближені до них люди продавали валюту за високою ціною, коли долар був 5 грн, потім вони понизили до 4,6 грн і скуповували на ринку валюту. Вони вкрали у держави 10%, значить, повинні нести кримінальну відповідальність за це. Тому що це просто крадіжка. Я думаю, що питання відставки Стельмаха вже дозріло, і варто зареєструвати відповідну постанову, на що у мене легка рука. Таку постанову пора вносити до парламенту", - заявив регіонал.
Нагадаємо, Владислав Лук'янов учора зареєстрував у ВР проект постанови про захист громадян України від спекулятивних операцій із курсом гривні.
На його думку, ухвалення вказаного проекту постанови обумовлене необхідністю вживання оперативних заходів щодо протидії негативним явищам на валютному ринку України, викликаним світовою фінансовою кризою.
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас