Саудівська Аравія скорочує поставки нафти у Європу та Азію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Саудівська Аравія скорочує поставки нафти у Європу та Азію

Енергетика
296
Головний світовий експортер нафти, Саудівська Аравія, готова значно скоротити нафтові поставки деяким своїм азіатським та європейським клієнтам у січні з метою стабілізації цін на нафту, повідомляє CNBC з посиланням на джерела в місцевому нафтопромі.
У той час як більшість азіатських нафтопереробних заводів розраховували на колишні стійкі поставки в січні, новини про їх скорочення допомогли підняти ціни на нафту на 6% або на $2,50 за барель. Очевидно, Ер-Ріяд не став чекати наступної зустрічі ОПЕК і самостійно вжив деякі заходи.
Нафтотрейдери ніяк не очікували подібних повідомлень від Саудівської Аравії до офіційної зустрічі картелю, що відбудеться 17 грудня, але сьогодні принаймні 2 нафтопереробні заводи в Азії одержали повідомлення про додаткове скорочення поставок нафти в січні. Аналогічні попередження були розіслані і європейським партнерам.
Один з японських нафтопереробників зізнався, що його компанія одержить на 10% сировини менше. За його словами, підприємство було готове до деякого скорочення поставок, але все-таки такий захід став для нього сюрпризом. Майже всі клієнти Саудівської Аравії в грудні одержали повідомлення про скорочення поставок сировини на 5% у рамках рішення ОПЕК знизити щоденні поставки на 1,5 млрд. барелів.
Деякі нафтопереробні підприємства привітали рішення Саудівської Аравії на тлі падаючого попиту на паливо. Можливо, що ОПЕК прийме своє рішення про подальше скорочення поставок нафти на світовий ринок на грудневій зустрічі. Експерти очікують, що картель оголосить про скорочення квот на 2 млн. барелів на день. Це буде найбільше скорочення за останні 20 років.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас