Нардепи пропонують встановити пільгову ставку рефінансування комерційних банків, що видають іпотеку на житло — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нардепи пропонують встановити пільгову ставку рефінансування комерційних банків, що видають іпотеку на житло

Валюта
569
Народні депутати пропонують установити пільгову ставку рефінансування комерційних банків, що видають іпотечні кредити на житло, на рівні: ставка НБУ "плюс" маржа до 4%.
Відповідні зміни в законопроект "Про антикризові заходи в будівництві житла" (№3354-1), представлені у парламент депутатом від Партії регіонів Ігорем Лисовим, внесли народні депутати Володимир Поляченко (фракція "НУ-НС", президент Будівельної палати України), Юрій Сербін (фракція БЮТ), Олександр Клименко ("НУ-НС"), Станіслав Аржевітін ("НУ-НС"), Нвер Мхитарян (Партія регіонів).
"Це той же закон Ігоря Лисова. Ми його дописали і підсилили. Головний пункт, що був доданий - НБУ провести рефінансування комерційних банків за рахунок іпотечних кредитів. Рефінансування - за ставкою НБУ "плюс" маржа до 4%", - повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" Поляченко.
При цьому він відзначив, що ніякі положення із законопроекту прибрані не були.
Відповідаючи на запитання агентства про ймовірність прийняття парламентом даного законопроекту, Поляченко сказав, що "тут дуже непросто, тому що НБУ противиться цьому (рефінансуванню). Можливо, його поставлять завтра на голосування, якщо юристи встигнуть дати своє резюме".
При цьому він відзначив, що нема рації об'єднувати даний законопроект із урядовим, тому що він містить "усе найбільш раціональне" з урядового законопроекту.
Як повідомлялося, у парламенті 11 листопада зареєстрований законопроект "Про запобігання впливу світової фінансової кризи на розвиток будівельної галузі і житлового будівництва" (№ 3354), внесений Кабінетом міністрів.
Законопроект "Про антикризові заходи в будівництві житла" (№3354-1) спочатку був внесений у парламент народним депутатом від Партії регіонів Ігорем Лисовим 14 листопада.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас