ArcelorMittal скоротить близько 1,5 тис. робочих місць у Німеччині і 800 - у Бельгії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ArcelorMittal скоротить близько 1,5 тис. робочих місць у Німеччині і 800 - у Бельгії

149
Найбільший світовий виробник сталі ArcelorMittal може скоротити порядку 1,5 тис. робітників на заводах у Німеччині - у Бремені та Ейзенхюттенштадті, а також звільнити 800 адміністративних працівників у Бельгії, повідомило агентство Bloomberg.
Компанія в цей час веде переговори із профспілками про це скорочення, сказав представник ArcelorMittal Арне Лагне. У рамках глобального скорочення працівників на заводі в Бремені буде скорочено близько 900 осіб, в Ейзенхюттенштадті - 600 осіб.
Наприкінці листопада ArcelorMittal заявив, що може скоротити порядку 9 тис. робочих місць, або 3% свого штату, після зниження обсягів виробництва на тлі ослаблення попиту.
Скорочення співробітників, головним чином, в адміністрації і сфері продажів, є частиною плану компанії з урізання витрат на $1 млрд.
5 листопада ArcelorMittal заявила про зниження виробництва сталі більш ніж на 30%, відзначивши, що економічний спад приводить до скорочення попиту з боку будівельних компаній та автовиробників. Згідно із прогнозом компанії, її прибуток у четвертому кварталі зменшиться на 48% - до $2,5 млрд.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас