Суд відмовився призупинити підвищення Києвом тарифів на комуслуги для юросіб у 1,08-9,5 разу із грудня на вимогу УСПП — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд відмовився призупинити підвищення Києвом тарифів на комуслуги для юросіб у 1,08-9,5 разу із грудня на вимогу УСПП

Казна та Політика
562
Окружний адміністративний суд Києва відмовився призупинити дію розпоряджень Київської міської державної адміністрації про підвищення тарифів на комунальні послуги для юридичних осіб в 1,08-9,5 разу з 1 грудня на вимогу Українського союзу промисловців і підприємців.
Про це Українським Новинам повідомив перший віце-президент УСПП Сергій Прохоров.
"Суд не задовольнив наше клопотання про припинення дії розпоряджень Київміськадміністрації на час розгляду справи про суті", - сказав він.
З його слів, суд прийняв справу до розгляду, однак призначив попереднє засідання на кінець січня, що, на думку УСПП, є занадто пізнім строком.
Прохоров зазначив, що відповідно до законодавства суд зобов'язаний розглянути позов протягом двох місяців.
У зв'язку з цим УСПП звернулась в суд із клопотанням про прискорення розгляду справи.
"Незаконні тарифи діють уже з 1 грудня, і навіть у випадку їх скасування зайві суми, сплачені підприємцями, повернуті не будуть, оскільки в бюджеті міста не передбачено такої статті видатків", - аргументує Прохоров необхідність швидкого розгляду справи судом.
Крім того, УСПП звернувся до київських підприємств із проханням надати інформацію, як вплине на їх роботу підвищення тарифів на комуслуги, зокрема на скорочення штатів, на обсяги виробництва й на ціноутворення на продукцію.
Як повідомляло агентство, 1 грудня УСПП звернувся до Окружного адміністративного суду Києва з вимогою скасувати розпорядження Київміськадміністрації про підвищення тарифів на комуслуги для юросіб в 1,08-9,5 разу з 1 грудня.
У своєму позові УСПП наполягав, щоб до рішення щодо законності цих розпоряджень суд призупинив їх дію.
Київсіськадміністрація підвищила тарифи на комуслуги для юросіб, розділивши їх на 4 категорії й застосувавши диференційовані тарифи.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас