Мінекономіки вважає основними причинами зростання інфляції в листопаді підвищення тарифів на послуги ЖКГ і транспортні послуги — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінекономіки вважає основними причинами зростання інфляції в листопаді підвищення тарифів на послуги ЖКГ і транспортні послуги

Казна та Політика
256
Міністерство економіки вважає основними факторами, що спричинили зростання інфляції в листопаді на 1,5%, підвищення тарифів на послуги житлово-комунального господарства й на транспортні послуги.
Про це сказано в повідомленні Мінекономіки.
"Головний внесок у зростання цін (у листопаді) забезпечили послуги внаслідок підвищення комунальних тарифів і цін на транспортні перевезення", - сказано в повідомленні.
Серед інших факторів, що призвели до зростання інфляції, Мінекономіки називає подорожчання непродовольчих товарів за рахунок курсового фактору, який у короткостроковому періоді виявився більш сильним, ніж фактор зниження попиту.
За товарами імпортного походження через різке знецінювання національної валюти відбулося особливо значне прискорення зростання цін.
Водночас, за даними Мінекономіки, на динаміку споживчих цін у листопаді майже не вплинуло подорожчання продуктів харчування.
У вимірі місяць до відповідного місяця минулого року, як відзначає Мінекономіки, інфляція вповільнюється протягом останніх 6 місяців.
"Зазначений індекс знизився на 8,8 п.п. з 131,1% у травні до 122,3% у листопаді", - сказано в повідомленні.
Індекс споживчих цін у середньорічному обчисленні, що перебував на рівні 26,4% у літні місяці, у листопаді знизився до 25,5%.
"(Це) свідчить про перелом негативних тенденцій, які були сформовані в другій половині 2007 року й на початку 2008 року", - сказано в повідомленні міністерства.
Мінекономіки вважає, що одним із найважливіших завдань уряду в цей час є збереження цінової стабільності.
Як повідомляло агентство, у листопаді інфляція становила 1,5%, у січні-листопаді - 19,8%.
В 2007 році інфляція становила 16,6%, в 2006 році - 11,6%.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас