Економічний спад провокує розквіт "сірих" ринків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Економічний спад провокує розквіт "сірих" ринків

Казна та Політика
1562
У США обсяг реалізованих технологічних продуктів через так звані “сірі” ринки - ринки оргтехніки, розпроданої збанкрутілими фірмами і закритими офісами - може зрости з 8 до 14% у наступному році. Це завдасть серйозного удару по ринку серверів і мережевих пристроїв, обсяг якого зараз досягає $25 млрд.
Таку думку галузевих експертів наводить газета “Сіетл таймс”.
На складі дилера “вживаної техніки Liquid Technology у нью-йоркському районі Челсі площею 11 тис. футів - тисячі майже нових серверів, персональних комп'ютерів і роутерів. "І це тільки початок", - говорить Ричард Грін (Richard Greene), віце-президент з управління Liquid Technology.
Приплив на ринок вживаної комп'ютерної техніки, спровокований хвилею банкрутств, злиттів і масових звільнень, може завдати серйозного удару по продажах нових системних продуктів таких брендів, як Cisco Systems та Dell.
Виробники, які і так змушені боротися з наслідками економічної рецесії, тепер будуть конкурувати з дилерами своєї старої продукції. До того ж сьогодні всі заощаджують: можливість покупки вживаної оргтехніки стали розглядати навіть ті, хто раніше не звертався до “сірих” ринків - адже дилери продають обладнання таких марок як Dell, Hewlett-Packard або Cisco з 90%-ним дисконтом від поточної роздрібної ціни.
Голова компанії Network Liquidators у Флориді, Баррі Шевлін, очікує зростання продажів на 20% - до $50 млн. За його словами, кількість обладнання, від якого відмовився бізнес, виросла практично втричі, і в основній масі це майже нова техніка.
Число компаній, що заявили про своє банкрутство, досягло 42% від загального числа і склало 33822 за даними федеральних судів США на червень, уточнює видання.
Під кінець року стара комп'ютерна техніка може зайняти до 50% усього ринку персональних комп'ютерів США, вважає Роб Ендерл , президент дослідницької компанії Enderle Group у Сан-Хосе. Зараз частка вживаних комп'ютерів на ринку становить 10%.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас