Резервування нафти на наступний рік дає рекордний прибуток за десятиліття — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Резервування нафти на наступний рік дає рекордний прибуток за десятиліття

Енергетика
1316
Незважаючи на найгірший рік для нафти за всю історію, інвестори можуть отримати рекордний прибуток за десятиліття за рахунок резервування нафти на майбутнє, повідомило агентство Bloomberg.
Трейдери, що купили минулого тижня нафту за ціною $40,81 за барель, можуть продати ф'ючерсні контракти з постачанням в грудні 2009 року на 34% дорожче - за $54,65 за барель. Після відрахування витрат на зберігання і фінансових витрат інвестори можуть отримати прибуток близько 11%, заявив президент хьюстонської консалтингової фірми Lipow Oil Associates LLC Енді Ліпоу. Така премія, що називається контанго, є рекордною з 1998 року, коли надлишок нафти викликав падіння її вартості до $10 за барель.
"Суть справи в тому, що ви купуєте нафту за низькою ціною, а потім отримуєте прибуток за рахунок продажу форвардних контрактів, - заявив голова відділу досліджень ринку нафти Societe Generale у Лондоні Майк Уітнер. - Ризик низький. Звичайно, треба платити за зберігання і за залучення коштів, але залишок виходить більшим".
Резервування нафти може дати дохід вищий, ніж вкладення в іншу сировину, акції та казначейські зобов'язання, оскільки економіки США, Японії і країн Європи одночасно ввійшли в стан рецесії вперше із часів Другої світової війни.
Ціна нафти впала на торгах у Нью-Йорку на 72% з рекордного рівня $147,27 за барель, зафіксованого 11 липня. Значення американського фондового індексу Standard & Poor's 500 знизилося цього року на 40%, а прибутковість дворічних держоблігацій США становить 0,9%.
У листопаді найбільша нафтова компанія Європи Royal Dutch Shell зафрахтувала супертанкер Leander з можливістю зберігати нафту, добуту в Північному морі. Раніше Shell та американська Koch Industries Inc. зарезервували чотири танкери для зберігання нафти в Мексиканській затоці.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас