Комітет ВР рекомендує прийняти за основу законопроект про мінімізацію впливу кризи на промисловість — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Комітет ВР рекомендує прийняти за основу законопроект про мінімізацію впливу кризи на промисловість

500
Комітет Верховної Ради з питань промислової і регуляторної політики та підприємництва рекомендує парламенту прийняти за основу проект закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо мінімізації впливу фінансової кризи на розвиток автомобілебудування та інших галузей вітчизняної промисловості). Про це повідомляє інформаційне управління парламенту.
За словами одного з авторів проекту, народного депутата від БЮТ Наталії Королевської, законопроект спрямований "на стимулювання розвитку вітчизняної промисловості, оновлення виробництва, в тому числі за рахунок придбання основних фондів, створення підприємствам переробної промисловості умов для подолання кризових явищ та запобігання скороченню інвестування розвитку, обсягів виробництва продукції та кількості робочих місць".
Зокрема, передбачено надати право підприємствам переробної промисловості застосовувати щорічну 25-відсоткову норму прискореної амортизації основних фондів групи 3. Відповідно до проекту, звільняються від сплати ввізного мита обладнання та комплектуючі вироби до нього, що не виробляються в Україні та ввозяться на митну територію України підприємствами переробної промисловості.
Члени Комітету зазначали також, що законопроектом пропонується продовжити до 31 грудня 2013 р. дію закону "Про розвиток автомобільної промисловості України" та "віднести виробництво автомобілів, обладнання, комплектуючих виробів; розробку та впровадження новітніх технологій для складання та виготовлення автомобілів до стратегічних напрямків інноваційної діяльності".
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас