Експерт: Створення коаліції БЮТ і Партії регіонів стане стабілізуючим фактором для вітчизняної економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Створення коаліції БЮТ і Партії регіонів стане стабілізуючим фактором для вітчизняної економіки

1291
Можливе створення коаліції у форматі БЮТ і Партії регіонів стане стабілізуючим фактором для вітчизняної економіки, вважає директор Агентства моделювання ситуацій Віталій Бала.
"Створення коаліції з відносно тривалою перспективою з погляду її конституційності, безсумнівно, саме по собі стане стабілізуючим фактором для вітчизняної економіки та іноземних інвесторів", - сказав він на прес-конференції в Києві в понеділок.
У той же час експерт висловив думку, що це не буде якийсь тривалий стратегічний союз.
Крім того, як вважає В.Бала, не можна говорити про те, хто із двох лідерів цих політичних сил виграє від такого союзу, а хто програє.
"Хто б зараз не став прем'єр-міністром, я не думаю, що в нього були б якісь позитиви (...) з погляду майбутньої президентської кампанії", - відзначив він.
На його думку, в умовах економічної кризи краще стартувати не будучи на посаді прем'єр-міністра.
У той же час В.Бала підкреслив, що стримуючим фактором створення коаліції у форматі БЮТ і Партії регіонів "безумовно, є президент Віктор Ющенко".
За словами експерта, як тільки буде створена така коаліція, "можна говорити про початок і досить швидке закінчення такого трикутника Ющенко-Тимошенко-Янукович. Залишиться два політичні гравці - Янукович і Тимошенко. Для Ющенка така перспектива зовсім не цікава, тому не можна абсолютно виключати варіант, що після формування такої коаліції будуть знайдені причини розпустити парламент і піти на дострокові вибори".
В.Бала також критично оцінює варіанти оголошення так званого мораторію на будь-які вибори до 2015 року.
За його словами, жодна із двох політичних сил (БЮТ і Партія регіонів) не зацікавлена в проведенні виборів президента в парламенті.
У свою чергу, як відзначив на прес-конференції заступник директора Агентства моделювання ситуацій Олексій Голобуцький, говорити про обрання президента в парламенті можна тільки у випадку створення двопалатного парламенту.
Він також підкреслив, що у випадку створення коаліції БЮТ і Партії регіонів, ці дві політичні сили не зможуть узурпувати владу, оскільки їхні інтереси діаметрально протилежні у всіх сферах.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас