Обама допоможе автопрому, але на жорстких умовах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обама допоможе автопрому, але на жорстких умовах

985
Барак Обама запевняє, що не допустить колапсу автомобілебудівної промисловості в країні, але підкреслює: допомогу держава повинна надавати на жорстких умовах, повідомляє Бі-Бі-Сі. Автоіндустрії і її акціонерам доведеться проводити реструктуризацію, сказав Б.Обама в програмі телеканала Ен-Бі-Сі "Зустріч із пресою".
В інтерв'ю Ен-Бі-Сі Б.Обама попередив: найгірші часи в економіці поки не пройдені, і додав: будь-який план допомоги повинен супроводжуватися чіткими обмеженнями. Під час телепередачі майбутній президент не став вдаватися в деталі плану, але підкреслив: дозволити компаніям General Motors, Ford та Chrysler збанкрутувати - це зовсім не вихід.
"Це означає, що нам доведеться вирішити, яким чином зробити такий же тиск, якого можна чекати від суду з банкрутств, - сказав він. - Але зробити це так, щоб вони (корпорації - ред.) не закривали двері своїх заводів".
Б.Обама підкреслив: він буде домагатися жорсткості контролю над всім фінансовим сектором. "У руслі економічного відновлення моя адміністрація зосередить свої зусилля на чіткому наборі фінансових регуляцій, завдяки яким банки, рейтингові агентства, іпотечні позичальники - всі вони - стануть більш прозорими і більш відповідальними у своїх діях", - сказав він.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас