Експерти розраховують на готовність до прийому Євро-2012 як мінімум 4 українських аеропортів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти розраховують на готовність до прийому Євро-2012 як мінімум 4 українських аеропортів

403
Щонайменше 4 аеропорти України будуть стопроцентно готові приймати Євро-2012. Про це повідомив національний координатор з підготовки аеропортів України до Євро-2012 Кирило Поліщук під час перебування в Кіровограді.
Він запевнив, що всі підготовчі роботи на об'єктах ідуть за графіком. "Можу довести, що заплановані цього року кошти уряд повністю профінансував - 1 млрд. 8 млн. грн. Деяку частину робіт просто не встигли виконати підрядники", - відзначив К.Поліщук.
За його словами, з 15 по 19 грудня в трьох містах України - Львові, Києві, Донецьку - будуть працювати експерти УЄФА, які проаналізують стан підготовки кожного аеропорту. Остаточне рішення стане відомо в травні наступного року.
"Потрібно добре розуміти, що немає встановленого паритету: 6 міст у Польщі, 6 - в Україні. Будуть приймати ті міста, які продемонструють комплексну підготовку: аеропорт, стадіон, готелі, інфраструктура. Може трапитися, що в Польщі будуть готові 10 міст, а в нас тільки 2", - пояснив К.Поліщук.
Він також повідомив, що по аеропорту "Львів" сьогодні є значні зрушення, які дозволяють сподіватися на повне виконання підготовчих робіт.
"У цю середу віце-прем'єр Іван Васюник провів нараду в присутності голови Львівської облдержадміністрації, мера міста, зацікавлених представників міністерств і відомств. Плануються серйозні роботи, пов'язані з подовженням злітно-посадкової смуги на 700 метрів, будівництво нового терміналу, здатного приймати тисячу пасажирів на годину. Днями був проведений тендер, у якому перемогла українська проектна організація", - повідомив національний координатор.
За словами К.Поліщука, стурбованість викликає ситуація з аеропортом у Дніпропетровську.
"Дніпроавіа" перебуває в стані банкрутства. Авіакомпанія та аеропорт зараз перебувають під заставою в приватної компанії. Але ті кошти, які сьогодні можна використати завдяки інвесторам, освоюються. Зокрема, зроблений ремонт на пероні. Звичайно, цього недостатньо", - сказав К.Поліщук.
Він повідомив, що на сьогоднішній день визначені основні аеропорти, які будуть приймати Євро-2012: у Львові, Донецьку, Дніпропетровську, а також "Бориспіль" і "Жуляни" у Києві. Харківський та одеський аеропорти розглядаються в якості резервних.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас