Азаров вважає оптимальним курс гривні 6,0 грн/дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров вважає оптимальним курс гривні 6,0 грн/дол.

Валюта
3388
Депутат Верховної Ради, член фракції Партії регіонів, колишній міністр фінансів Микола Азаров вважає оптимальним курс гривні на рівні 6,0 UAH/USD. Про це він повідомив журналістам.
"Зважуючи й оцінюючи паритет купівельної спроможності, наші можливості експорту-імпорту на наступний рік, можливості нашої економіки, оптимальним був би курс... приблизно 6 UAH/USD", - сказав він.
Азаров назвав такий курс реалістичним і таким, що не завдає значних збитків громадянам і економіці.
"Цей курс абсолютно для нас реальний, він не спричинить великих втрат як для імпортерів, так і для наших людей", - сказав він.
Екс-міністр фінансів підкреслив, що влада має розробити механізм компенсації громадянам втрат через зниження курсу національної валюти.
"Далі треба думати про те, як компенсувати втрати наших громадян, у яких гривневі заощадження і які мають валютні витрати. Ми реально знецінили заощадження наших людей", - сказав він.
Азаров також назвав прийнятними пропозиції міністра фінансів Віктора Пинзеника до Нацбанку про надання позичальникам права погашати валютні кредити в гривнях за курсом НБУ на момент погашення.
Однак, як підкреслив Азаров, такі пропозиції Мінфіну мають бути підкріплені детальними розрахунками.
Як повідомляло агентство, на початку грудня Міністерство фінансів запропонувало Національному банку прийняти ряд рішень для зниження ризиків можливих масових неповернень із валютних кредитів, зокрема схвалити погашення позичальниками валютних кредитів і відсотків за ними у гривнях за курсом НБУ на момент погашення.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас