НБУ: Вжиті антикризові заходи сприяли зменшенню темпів відпливу коштів з банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ: Вжиті антикризові заходи сприяли зменшенню темпів відпливу коштів з банків

Валюта
1258
Аналіз ліквідності банківської системи України свідчить про те, що ужиті Національним банком заходи щодо упередження кризових явищ у банківській системі сприяли зменшенню темпів щоденного відпливу коштів з банків і забезпечили платоспроможність та своєчасність розрахунків банківської системи в цілому.
Про це сказано в повідомленні НБУ.
На думку спеціалістів Нацбанку, фінансові труднощі у банків створюються в основному через те, що банки повертають строкові вклади до спливу встановленого договором строку.
"З метою закріплення позитивних тенденцій у діяльності банків та забезпечення подальшої стабільної їх роботи Національний банк України 4 грудня 2008 р. прийняв постанову №413, якою продовжив комплекс заходів, започаткованих постановою №319 від 11 жовтня 2008 р. Зокрема, враховуючи те, що заборона дострокового виконання банками зобов"язань щодо повернення залучених коштів сприяла нейтралізації панічних настроїв клієнтів банків, Національний банк у згаданій постанові зобов"язав банки продовжити вживати усіх необхідних заходів для забезпечення приросту вкладів (насамперед в національній валюті), не допускаючи при цьому їх дострокового повернення та заохочуючи клієнтів до подальшої співпраці", - сказано в повідомленні Нацбанку.
Банкам також рекомендовано переглянути у бік зменшення процентні ставки за кредитами в іноземній валюті, дозволено самостійно приймати рішення про пролонгацію кредитів наданих товаровиробникам, дозволено купувати іноземну валюту за дорученням фізичних осіб для переказу за межи України за поточними неторговельними операціями на суму що в еквіваленті не перевищує 75 тис. грн на місяць.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас