НБУ має намір провести інтервенції на міжбанку 8-12 грудня для зміцнення курсу гривні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ має намір провести інтервенції на міжбанку 8-12 грудня для зміцнення курсу гривні

Валюта
12390
Національний банк має намір наступного робочого тижня (8-12 грудня) провести інтервенції із продажу іноземної валюти на міжбанківському валютному ринку для зміцнення курсу гривні.
Про це Українським Новинам повідомив перший заступник глави НБУ Анатолій Шаповалов.
"Ми наступного тижня ще проведемо інтервенції, і коли люди зрозуміють, що курс пішов униз і почнуть здавати долари, усе відразу заспокоїться", - сказав він.
При цьому Шаповалов не уточнив, скільки разів й у які дні будуть проведені інтервенції на міжбанку наступного тижня.
Однак він зазначив, що в перші дні грудня зниження курсу гривні припинилося, а потім і намітилася тенденція до зміцнення курсу національної валюти.
"Курс розвернувся. Можливо, це і є те дно, про яке ми думали. Як тільки люди зупиняться (у придбанні інвалюти), відразу буде результат. Економічних передумов для нинішнього курсу нема", - сказав Шаповалов.
Банкір додав, що за січень-вересень населення купило інвалюти більше, ніж продало, на 2,7 млрд. доларів, а за жовтень-листопад цей показник збільшився до 6 млрд. доларів.
Як повідомляло агентство, НБУ зазначає перевищення обсягу продажу населенням готівкової іноземної валюти над обсягом її купівлі, що було зафіксовано 3 грудня й відбулося вперше за останні кілька тижнів.
Перевищення обсягу проданої населенням інвалюти над обсягом купленої 3 грудня становило 15,6 млн. доларів (в еквіваленті).
У тому числі перевищення обсягу проданих населенням готівкових доларів над обсягом куплених доларів 3 грудня становило 13,5 млн. доларів, причому така динаміка щодо долару зафіксована вперше за 2 останні місяці.
5 грудня курс продажу готівкового долара в обмінних пунктах київських банків станом на 10:30 понизився порівняно з даними на 9:30 на 1,2 коп. до 7,5600 UAH/USD.
На 5-7 грудня НБУ встановив офіційний курс гривні 7,3614 UAH/USD, на 8 грудня - 7,3598 UAH/USD.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас