Ірландські паби заморозять ціни на алкоголь через кризу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ірландські паби заморозять ціни на алкоголь через кризу

145
Ірландські паби заморозять ціни на продавані ними алкогольні напої на рік, повідомляє AFP. Це рішення було прийнято Асоціацією ліцензованих виноторговців (LVA) і Федерацією виноторговців Ірландії (VFI) і підтримано власниками 5,5 тисячі пабів. Намір не змінювати ціни на алкогольні напої пов'язаний з падінням попиту з боку споживачів, викликаним глобальною фінансовою кризою. При цьому деякі питні заклади заявили про намір знизити вартість продаваного ними алкоголю.
Через попит, що знижується, кілька мереж пабів в Ірландії були змушені закритися. Останньою наприкінці листопада до процедури банкрутства приступила компанія Thomas Read, що управляє в Дубліні 22 пабами, нічним клубом і рестораном. У компанії працювали близько 400 людей.
Британські паби також постраждали від кризи. У третьому кварталі 2008 року продажі пива у Великобританії знизилися на 7,2 відсотки. При цьому продажі в пабах знизилися на 8,1 відсотка, а в супермаркетах - на 6 відсотків. Відзначимо, що наслідки фінансової кризи почали позначатися на британських пабах ще в 2007 році, коли через зниження попиту на алкогольні напої і зростаючі витрати закривалися в середньому п'ять питних закладів на день.
У вересні 2008 року 36 британських пабів почали кампанію "За справжнє пиво", намагаючись закликати уряд примусити супермаркети підвищити вартість продаваних ними алкогольних напоїв. За даними пабів, британці в умовах кризи почали заощаджувати, через що відвідувачів у пивних стало менше. Клієнти пабів стали більше купувати дешевого алкоголю в супермаркетах.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас