Нідерланди витратять зекономлені гроші на літаки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нідерланди витратять зекономлені гроші на літаки

140
Збройні сили Нідерландів планують витратити 70 мільйонів євро на придбання трьох стратегічних військово-транспортних літаків C-17 разом з іншими країнами НАТО, повідомляє Defense Aerospace. Ще 20 мільйонів євро покриють витрати, пов'язані зі зростанням цін на авіаційне паливо. Ці гроші з'явилися за рахунок недобору військовослужбовців у голландську армію.
У реалізації програми спільної закупівлі та експлуатації військово-транспортних літаків беруть участь тринадцять країн Північноатлантичного альянсу - Болгарія, Угорщина, Італія, Латвія, Литва, Нідерланди, Норвегія, Польща, Румунія, Словенія, США, Чехія та Естонія, а також Швеція і Фінляндія, які в НАТО не входять. Раніше повідомлялося, що в рамках програми розвитку стратегічної військово-транспортної авіації НАТО планує прийняти на озброєння три-чотири літаки C-17, які будуть базуватися на території Угорщини.
Літак C-17 виробництва Boeing вважається одним з найбільших у своєму класі. Він здатний перевозити вантаж масою до 78 тонн, а дальність польоту з нормальним навантаженням становить майже 9 тисяч кілометрів. Найбільшою кількістю цих машин володіє армія США. Крім того, C-17 перебувають на озброєнні ВПС Австралії, Канади і Великобританії. Вартість кожного літака перевищує 250 мільйонів доларів.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас