ЄЦБ: Наслідки кризи починають позначатися на економіці єврозони — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄЦБ: Наслідки кризи починають позначатися на економіці єврозони

926
Пік фінансової кризи, можливо, вже минув, але його наслідки починають позначатися на економіці єврозони, заявив 1 грудня член ради ЄЦБ Атанасіос Орфанідес, передає Reuters.
Наступний рік буде складнішим, і не можна виключати погіршення фінансової кризи, повідомив членів фінансового комітету кіпрського парламенту А.Орфанідес.
"Хоча я і сподіваюся, що гірше для нас вже позаду, я маю на увазі наслідки міжнародної фінансової кризи для економіки єврозони... його вплив на реальний сектор економіки, починаючи з нинішнього моменту або наступаючого року, посилиться і відіб'ється на темпах зростання ВВП світової економіки" - сказав представник ЄЦБ.
З початку жовтня ЄЦБ вже двічі знижував ключову процентну ставку, яка сьогодні складає 3,25% річних. На думку аналітиків, в ході засідання, призначеного на 4 грудня, центробанк знову вдасться до цього заходу в результаті зниження темпів інфляції і посилення побоювань з приводу стану світової економіки.
"Очікується, що 2009 р. буде складніше нинішнього. Я не можу передбачити, кінчиться фінансова криза чи ні. Я сподіваюся, що гірше для нас вже позаду. Ми не можемо виключати погіршення кризи, але я б оцінив таку можливість як маловірогідну. Я сподіваюся, що ситуація поступово поліпшуватиметься", - відзначив член ради ЄЦБ.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас