Степашин: Росія повинна вийти зі світових фінансових потрясінь економічно оновленою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Степашин: Росія повинна вийти зі світових фінансових потрясінь економічно оновленою

264
Росія повинна вийти з нинішніх фінансових потрясінь, які відбуваються у світі, економічно оновленою, заявив голова Рахункової палати РФ Сергій Степашин. Однак, як сказав він у суботу журналістам у Казані, державна підтримка в сформованих умовах не може бути надана всім відразу. За словами С.Степашина, "держава повинна підтримати те, що вже відбулося, що росте, що ефективно, що повинна рухатися вперед". При цьому "повинна відвалитися те, що не робило ніколи".
С.Степашин упевнений, що депресивні суб'єкти, об'єкти, регіони, не відчують наслідків світової кризи. "Як злидарювали, жебраками, так і будуть жити", - сказав голова Рахункової палати. Разом з тим він вважає, що складності в економіці в значній мірі можуть позначитися на найбільш розвинених регіонах.
Як вважає голова Рахункової палати, ситуація, що складається в країні, "не критична, але досить складна". Рахункова палата проводить постійний фінансовий моніторинг, "як доходять бюджетні кошти, як працюють інвестиційні проекти, що відбувається в суб'єктах Федерації".
У свою чергу президент Татарстану Мінтимер Шаймієв відзначив, що найбільше страждають ті регіони, які добре працюють. На республіці, що експортує більше 60 проц. продукції, світова фінансова економічна криза безпосередньо позначається, повідомив президент Татарстану.
За словами М.Шаймієва, обсяг валового регіонального продукту республіки за підсумками 2008 року наблизиться до 1 трлн руб. Він відмітив, що в сформованих умовах "важливо не зупинятися".
А С.Степашин назвав Татарстан одним із найбільш просунутих, найбільш прогресивних, найефективніших суб'єктів Федерації.
За матеріалами:
Фінмаркет
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас