ЄС через тиждень визначить суму, яку виділить на стимулювання економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС через тиждень визначить суму, яку виділить на стимулювання економіки

341
Остаточна сума грошей, що у Європейському Союзі виділять на стимулювання економіки, стане відома через тиждень. Про це повідомило джерело у французькому головуванні в ЄС.
"Зараз країни будуть робити свої пропозиції, і це буде тривати до кінця тижня і навіть на початку наступного тижня", - сказав співрозмовник. Представник французького президентства в ЄС відзначив, що невідомо, чи вдасться зібрати всю запропоновану Єврокомісією суму 200 млрд. євро. У той же час, за його словами, головним елементом пропозицій Єврокомісії, представлених 26 листопада, є те, яким чином краще стимулювати економіку в період фінансової кризи.
"А потім кожний діє, як він може і наскільки він має необхідність у тих чи інших умовах", - сказав співрозмовник агентства. Він також відзначив, що сума, що буде виділятися з бюджету ЄС, не буде підлягати зміні.
Як повідомлялося, 26 листопада Єврокомісія запропонувала витратити 200 млрд. євро на підтримку економіки в умовах кризи.
Більша частина цих коштів - 170 млрд. євро - повинна бути виділена з бюджетів країн-членів ЄС, інші 30 млрд. - з бюджету ЄС і за рахунок Європейського інвестиційного банку. Загальна вартість проекту становить 1,5% річного ВВП країн-членів ЄС.
На переконання Єврокомісії, державні гроші повинні піти на підтримку екологічних ініціатив, на кредити промисловості, а також зниження податків. Проти пропозицій Єврокомісії вже виступили Німеччина та Ірландія.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас