Уряд вирішив збільшити статутні капітали держбанків за рахунок випуску ОВДП — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд вирішив збільшити статутні капітали держбанків за рахунок випуску ОВДП

Казна та Політика
814
Кабінет Міністрів України прийняв рішення про збільшення статутних капіталів державних "Укрексімбанку" та "Ощадбанку" за рахунок випуску державних облігацій. Це передбачено в постанові Кабміну №1031 від 26 листопада 2008 року, оприлюдненій на сайті Верховної Ради.
"Міністерству фінансів для забезпечення виконання цієї постанови здійснити випуск облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП) у розмірі 2 млрд. грн. зі строком обігу сім років і процентною ставкою доходу на рівні 9,5 проц. річних і скорегувати відповідні показники фінансування державного бюджету", - говориться в повідомленні.
Як повідомлялося, у прийнятому 31 жовтня ц.р. антикризовому законі передбачено, що держава, в особі Міністерства фінансів України, може брати участь у капіталізації банків шляхом придбання акцій цих фінансових установ в обмін на держоблігації або придбання акцій за рахунок держбюджету. При цьому ОВДП підлягають обов'язковому викупу Національним банком України, у тому числі за рахунок кредитів міжнародних фінансових організацій, за їх номінальною вартістю протягом п'яти банківських днів від дня надходження пропозиції щодо їхнього викупу. У постанові уряду вказується, що статутні капітали держбанків будуть збільшені кожний на 1 млрд. грн. Так, статутний капітал "Ощадбанку" після збільшення складе 3,062 млрд. 633 тис. гривень, "Укрексімбанку" - 2,122 млрд. грн.
При цьому, 100% акцій кожного банку залишаться в держвласності.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас