Путін: Російські фондові майданчики надмірно залежать від настроїв, що панують на закордонних ринках — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Путін: Російські фондові майданчики надмірно залежать від настроїв, що панують на закордонних ринках

Фондовий ринок
401
Прем'єр-міністр РФ Володимир Путін на президії уряду РФ у понеділок назвав несправедливою сформовану систему, при якій ціна російських акцій надмірно залежить від котирувань на закордонних ринках.
Він відзначив, що поточні котирування російських підприємств набагато нижчі від вартості їх бізнесу. "Це виродливе якесь явище, абсолютно несправедливе", - підкреслив прем'єр.
Глава уряду відзначив, що за багатьма ключовими показниками російські торговельні майданчики поки явно поступаються провідним світовим центрам. Однак вони надмірно залежать від настроїв, що панують на закордонних ринках. В.Путін назвав "дискомфортною" ситуацію, при якій рішення про покупку або продаж тих чи інших паперів на російських біржах приймаються за кордоном.
Тим часом, глава уряду відзначив, "ніхто не збирається обмежувати активність іноземного капіталу на російському фондовому ринку". "Ми вітаємо іноземних інвесторів. Але поряд із цим завдання полягає в тому, щоб створити по-справжньому масовий клас вітчизняних інвесторів, власні потужні фінансові інститути", - сказав він.
В.Путін також заявив про необхідність жорстко припиняти спроби незаконного використання інсайдерської інформації на фінансовому ринку. Прем'єр-міністр підкреслив, що в рамках завдання формування в майбутньому фінансового центру в Росії також у першу чергу необхідно більш надійно захистити права інвесторів, "сформувати компенсаційну систему, що буде гарантувати відшкодування громадянам збитку від несумлінних дій учасників ринку".
За матеріалами:
Фінмаркет
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас