Авіакомпанії США планують скоротити обсяги авіаперевезень у 2009р — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Авіакомпанії США планують скоротити обсяги авіаперевезень у 2009р

209
Авіакомпанії США можуть продовжити скорочення обсягів перевезень у наступному році після зменшення їх в 2008 році на 10%, щоб захистити свої прибутки від рецесії, повідомляє агентство Bloomberg.
Для найбільших авіаперевізників, у тому числі Delta Air Lines Inc. і America Airlines, зменшення пасажиропотоку може досягти 8%. Раніше вже було оголошено про скорочення робочих місць на 26 тис. і кількості літаків на 460 штук.
Аналітики, опитані Bloomberg, прогнозують, що авіакомпанії США збережуть прибутковість в 2009 році, незважаючи на посилення рецесійних тенденцій та очікуване ослаблення попиту на пасажирські і вантажні авіаперевезення. Падіння цін на нафту та зниження витрат через скорочення обсягів будуть основними сприятливими факторами, відзначає аналітик Standard & Poor's у Нью-Йорку Джим Корридор.
Авіаперевізники відмовляються від низки найменш прибуткових напрямків або зменшують кількість рейсів на них, заміняють великі літаки маленькими. На міжнародному рівні такі заходи здійснити складніше, оскільки рейси і так досить нечасті, а використання невеликих літаків нерентабельно, а у випадку особливо далеких перельотів неможливо.
Авіапаливо подешевшало з пікового значення в липні на 60%, однак у середньому з 1 січня по 28 листопада 2008 року воно коштувало $3,18 за галон (близько $840 за тонну), що на 50% більше, ніж ціна протягом аналогічного періоду минулого року.
Обсяги міжнародних авіаперевезень скоротилися в жовтні на 1,3% після падіння на 2,9% у вересні.
"Якщо раніше обсяги замовлень відслідковувалися раз на тиждень, то зараз це робиться щодня, якщо хтось раніше перевіряв замовлення щодня, зараз він робить тричі на добу. У такий час потрібно бути дуже пильним, щоб випередити розвиток кривої попиту", - стверджує Дж.Корридор.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас