Кабмін обмежив сумарний розмір націнок на ліки 50% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін обмежив сумарний розмір націнок на ліки 50%

743
Кабінет Міністрів обмежив сумарний розмір націнок на ліки та медичні вироби 50%.
Про це говориться в постанові Кабміну №1022 від 19 листопада.
Зокрема, уряд установив, що на ліки та медичні вироби, що входять у Національний перелік основних лікарських засобів і виробів медичного призначення сумарний розмір націнок не повинен перевищувати 50%, з урахуванням граничної оптової націнки не більше 15%, і граничної роздрібної націнки не більше 35%.
На ліки і медичні вироби, що входять у перелік вітчизняних та імпортних лікарських засобів і виробів медичного призначення, ціни на які підлягають державному регулюванню, сумарний розмір націнок не повинен перевищувати 25%, з урахуванням граничної оптової націнки не більше 10%, і граничної роздрібної націнки не більше 15%.
Крім того, Кабмін установив, що граничний рівень націнок не залежить від кількості операцій із продажу ліків і медичних виробів.
Крім цього уряд установив, що з 1 лютого 2009 року органом ліцензування виробництва, оптової та роздрібної торгівлі ліками буде Державна інспекція з контролю якості ліків.
Як повідомлялося, Об'єднання організацій роботодавців медичної та мікробіологічної промисловості прогнозує масові скорочення працівників у випадку збереження рішення Кабінету Міністрів про введення граничних торговельних надбавок на ліки.
На початку листопада об'єднання організацій роботодавців медичної і мікробіологічної промисловості звернулося до Президента Віктора Ющенка із проханням призупинити рішення Кабінету Міністрів про введення граничних торговельних надбавок на ліки.
17 жовтня Кабмін своєю постановою №955 установив граничну торговельну націнку на ліки по оптових цінах - 10-15% і по роздрібних - 15-35%.
16 жовтня АМКУ порушив справу за фактом одночасного підвищення на 50% цін на деякі медичні препарати.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас