Єврокомісія: Великобританія може незабаром перейти на євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єврокомісія: Великобританія може незабаром перейти на євро

Валюта
980
Відповідно до заяви голови Європейської комісії Жозе Мануеля Баррозу, незабаром Великобританія може перейти на загальну європейську валюту - євро, передає "Бі-Бі-Сі".
Баррозу сказав, що британські політики впритул приступили до розгляду цього питання через міжнародну фінансову кризу, наслідки якої для стабільності євро можуть виявитися менш болючими, ніж для фунта стерлінгів.
Із часу початку ринкових обвалів вартість британського фунта значно впала в порівнянні з іншими валютами.
Як показують опитування громадської думки, більшість британців виступають проти нової валюти. Проте, Ж.Баррозу вважає, що в умовах світової фінансової кризи не можна не враховувати очевидні плюси євро.
Голова Єврокомісії також заявив, що європейський Центробанк найближчим часом має намір знизити процентні ставки.
"Зараз ми ближче, ніж будь-коли раніше, до здійснення переходу Британії на євро, - сказав Баррозу. - Я не можу порушити конфіденційність переговорів, проведених із цього приводу, але деякі британські політики вже сказали мені, що вважають перехід на євро кращим виходом".
Баррозу навів як приклад ситуацію в Данії, що в 2000 р. проголосувала проти вступу в єврозону, однак на даний момент має намір провести новий референдум щодо цього питання.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас